6 de desembre del 2016

12è Premi Atrapallibres

Novament la classe de 6è partipa com a jurat del Premi Atrapallibres de literatura infantil, aquest any en la seva 12a edició.

Els alumnes hauran de llegir els tres llibres seleccionats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i escollir el que els agradi més com a guanyador.

Els llibres seleccionats per a aquesta edició són:

ALMOND, David. El noi que nedava amb les piranyes.Barcelona: Bambú, 2016

L'Stan viu i treballa sense parar amb els seus tiets en una casa convertida en fàbrica d'enllaunar peixos: peixeres, galledes, pots i sardines envaeixen tot l'espai. Un bon dia una fira s'instal·la al poble i aquest fet marcarà la vida del protagonista. Estem davant d’una novel·la que barreja l’aventura, l’humor i la intriga ambientada en el fantàstic món del circ on tot és possible que passi.


PUIGPELAT, Francesc. El nen que va xatejar amb Jack SparrowAlzira: Bromera, 2015



El jove Martí Blesa ens explica com li va canviar la vida guanyar un concurs que li donava dret a xatejar amb Johnny Depp. L’autor del llibre ens ofereix una història utilitzant com a referents i font d’inspiració Jack Sparrow i Cyrano de Bergerac. Malgrat el que pugui semblar, és una novel·la realista on també hi trobarem bullying, un pare que marxa de casa i el context actual de crisi i precarietat laboral.


VILLANUEVA, Muriel. Duna. Barcelona: Babulinka Books, 2015


Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances de la Duna, aquesta petita meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults.




Aquesta setmana ja han iniciat la lectura del primer llibre.
Des de blocTeka anirem informant d'aquest esdeveniment.

ÀNIMS LECTORS!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada